شهر خوب ، شهروند خوب به قلم محمد جواد مبینی
تاریخ انتشار خبر : ۹۲/۰۲/۲۸
شهر وندي ، مقوله اي بنيادين در چگونگي کسب حقوق انساني است ، به همين دليل از هنگامي که بحث آزادي و دموکراسي در يونان باستان مطرح شد تا به امروز ، شهروندي به عنوان پيش شرط ۲ مفهوم ياد شده مورد بحث و تحليل قرار گرفت.
با اين وجود در عصر جديد ، به خاطر تاکيد بيشتر بر حقوق انساني و لزوم شکل گيري نظام هاي سياسي مبتني بر آن ، شهروندي به عنوان مفهومي اساسي در جامعه شناسي ، فلسفه ، انسان شناسي و روانشناسي به بحث گذاشته شد و ابعاد تازه اي يافت.
***شهر توليد کننده فرهنگ
شهر توليد کننده فرهنگ است چون محيط شهري شيوه هاي خاصي از زيستن ، کار کردن ، رابطه برقرار کردن و مصرف کردن را بر ساکنانش عرضه مي کند. کسي که در شهر زندگي مي کند و احساس انضمام اجتماعي در آن دارد ، شهر را خانه خود مي داند و به آن احساس تعلق دارد، بر همين اساس ، حقوق شهروندي در مهندسي اجتماعي نظام شهري نقش دارد.
در بخش تامين نيازهاي کالبدي شهري نيز حقوق شهروندي مقوله اي مي شود که مطالبات و نيازهاي هجتماعي در شهر را سازمان دهي مي کند.
از سوي ديگر در مقوله حقوق شهروندي ، بعد آرماني و تامين نيازهاي معنوي و اخلاقي آدم ها نيز مطرح مي شود تا بدين وسيله محيطي آرام بخش در عين حفظ کراکت انساني ، براي شهروندان فراهم شود، از اين رو جامعه شناسي شهري پاسخ دهي به پرسش هايي را وظيفه خود مي داند که برخي از آنها چنين هستند : عناصر بنيادي سازمان شهر کدامند و اين عناصر چگونه تحت تاثير رفتار کنشگران تغيير مي کنند ؟ شهرها را چگونه مي توان اداره کرد به گونه اي که هم منافع جمعي و هم در عين حال منافع فردي ساکنانش توامان تامين مي شود ؟
محمد جواد مبيني – کارشناس عمران



























مهندس جان مقاله ی پرمغذی بود جادارد از این مقاله ها بیشتر بنویسی اگه میشه بطور مختصر از زندگینامه خودت هم بنویس تا از شما بیشتر بدونیم
آقا جواد شنیدم می خواهید دوره بعد کاندیدهای شورای شهر بشید آیا این مقاله ها به خاطر رای جمع کردن هاست؟ شما شایسته حضور در شورای شهر میباشید.