جای خالی تفکر اسلامی در جشن های میلیونی!
تاریخ انتشار خبر : ۹۳/۰۴/۴
یکی از مهم ترین کارهایی که می توان به عنوان راهکار در زمینه فرهنگی برای دستیابی به یک زندگی با سبک اسلامی انجام داد، برگزاری مراسم مذهبی در وفات و ولادت اهل بیت(ع) است.
معمولاً در تمام کشور در ایامی که به وفات یک معصوم متعلق است، به منظور گرامیداشت مقام شامخ و بزرگوار آن معصوم، مراسم عزا برپا می کنند و به سوگواری می پردازند، همچنین بسیاری از تشکلات دینی در روزهایی که به ولادت ائمه و اطهار وابسته است، اقدام به برپایی جشن کرده و شادی خود از تولد یک امام همام را ابراز می کنند.
اما متاسفانه گاهی اوقات فراموش می کنیم که این برنامه را برای سالروز ولادت ائمه برپا کنیم و با جشن های دیگر چون عروسی و… آن را اشتباه می گیریم.
با توجه به اینکه به نظر می رسد باید برگزارکنندگان این مراسم بیشتر به دنبال شناساندن سیره و روش آن شخصیت بزرگوار باشند، به دنبال زیبایی و شادی بیش از حد هستند؛ امروز مقام معظم رهبری نسبت به امر فرهنگ ابراز نگرانی می کنند و همه باید برای تحقق منویات ایشان گام برداریم که تحقق این امور خود مایه سعادت است نه آنکه خود در امور فرهنگی زمینه ساز انحراف شویم و عموم جامعه را به این سمت سوق دهیم.
متأسفانه در بسیاری از اعیاد مذهبی به جای اینکه به دنبال تبیین آموزه های دینی باشیم و بیشترین زمان را به استفاده از عالم آن جلسه اختصاص دهیم، دقیقاً بر عکس می شود، سخنران کمترین زمان را در اختیار دارد و بیشترین فرصت را به گروه های کذایی می دهیم.
امروز در بسیاری از جشن هایی که برای ولادت و مناسبت های مذهبی انجام می دهیم، به آسیب هایی چون استفاده از آهنگ های نا به هنجار، صدای سوت و دست زدن خارج از عرف، انجام برخی حرکات موزون توسط تعدادی جوان و صدای بیش از حد آهنگ ها آلوده شده است و اگر اعتراضی هم صورت پذیرد به افراط و یا تفریط در انجام وظایف محوله دینی محکوم می شویم.
اما آن چیزی که بیش از این موارد در این جشن ها، جلب توجه می کند، هزینه های بسیار بالا و گزاف آن است که مشخص نیست چگونه آن را تامین می کنند، استفاده از مجریانی استانی و یا کشوری با هزینه های بسیار زیاد و عدم استفاده و اعتماد به مجریان بومی، اختصاص هزینه های میلیونی به گروه های طنز برای مدت زمان بسیار اندک و یا گروه شعبده بازی و … امروز به عنوان بزرگ ترین دغدغه برگزارکنندگان جشن های مذهبی درآمده است و حتی در تأمین بسیاری از هزینه های گزاف از خیرین نیز کمک می گیرند.
امروز در حالی که مدل لباس های مان، حجاب نوامیس مان، غیرت جوانان مان، سبک زندگی مان و نوع نگرش به دین مان در حال گرایش به غرب است، متأسفانه شاهد برگزاری جشن های مذهبی غیراسلامی نیز هستیم.
از طرفی از اقتصاد وخیم کشور و کمبود درآمد و سختی گذران زندگی سخن می گوئیم و از سوی دیگر اقدام به برگزاری جشن های میلیونی بی محتوا می کنیم، جشن هایی که بدون شک قلب امام زمان مان را نیز از آن راضی نمی کند.
به نظر می رسد بهتر است به جای اینکه به دنبال برگزاری اینگونه جشن ها باشیم، با ترویج افکار مهدوی و سایر ائمه اطهار زندگی و آخرت خود را فاطمی و خدائی کنیم که این دینا محل گذر است و در آخرت نیز باید پاسخ اعمال خود را بدهیم.
نویسنده : سیداحمد حسینی


























