تمشک ،فواید تمشک/بهانه جشنواره بزرگ تمشک جنگلی ایران درنکا

از جمله میوه های تابستنی بسیار خوشمزه می توان به تمشک اشاره کرد.این میوه سرشار از ویتامینها بوده و در درمان بیماریهای زنان ، فشار خون ، روماتیسم ، رفع بوی بد دهان و….اثیر فوق العاده ای دارد.
خواص تمشک و فواید فوق العاده آن
تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و … خورده می شود.در گیلان و مازندران به این گیاه تمش، ولش، بولوش و بوروش و در آذربایجان بؤیورتکن می گویند.سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.

گفتنی است که تمشک مانند دیگر میوه هایی که در خانواده توت ها طبقه بندی می شوند، یک آنتی اکسیدانت قوی است و خاصیت ضد سرطانی دارد. یک فنجان تمشک، ۱۴میلی گرم ویتامینC و ۸/۰ میلی گرم ویتامینE دارد.

خواص مصرف تمشک

علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد خوردن تمشک به جلوگیری از روند پیر شدن سلول ها کمک می کند و عملکرد بدن و مغز را بهبود می بخشد.

میوه تمشک مثل چیالک سرشار از ویتامین های ث ، قند، توت ، جوهر لیمو و ترشی سیب است و به همین جهت طعم ترش مطبوعی دارد، و به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایی کرده و ترشی آن را از بین می برد.میوه تمشک بسیار خنک و ضد رطوبات بدن است و راه ورود میکربها را به عروق می بندد و از خونریزی و فساد خون جلوگیری کرده ، و رقت خون را درمان می کند.

خواص برگ و میوه تمشک
این میوه جنگلی، سر درد را درمان، خون را تصفیه و قلیانی می نماید.

‫ضدعفونی کننده بدن بوده، اوره و فشارخون را کاهش می دهد.

ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد می کند.

مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از امعاء است.

بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرایین است،

برای کسانی که از درد معده رنج می برند، میوه ی خوبی است و از تحریکات جلدی جلوگیری می نماید.

قندش برای مبتلایان به مرض قند مفید و مداوا است خوردن آن تنفس را آسان و تنگ نفس را درمان می کند.

شربت تمشک برای مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است.

قرقره جوشانده تمشک برای درمان درد گلو و آنژین سود فراوان دارد.

همچنین بخوانید :
سرکه سیب و خواص فوق العاده آن
سکنجبین میوه تمشک خنک کننده بوده و برای رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است.

میوه تمشک مقوی احشاء رحم است،

تمشک قرمز

فواید استفاده ازبرگ وساقه تمشک
برگ تمشک جهت زخم های سرد و برآمدگی چشم از حدقه مفید است،

عصاره برگ و ساقه تمشک که تازه چیده و کوبیده و با کمی صمغ مخلوط نمایند، جهت امراض ‍ چشم مخصوصاً جوش پلک و ریزش اشک و ناخنه و ورم پلک چشم مفید می باشد.

جویدن برگ تمشک جهت ورم لثه و رفع بی حسی آن مفید می باشد. جوش های دهان را از بین می برد و بوی بد دهان را برطرف می نماید.

نوشیدن آب برگ و ساقه تمشک که تازه باشد با کمی صمغ عربی جهت تقویت معده و خونریزی معدی و بند آمدن اسهال و معالجه بواسیر نافع است.

در طب سنتی ایران نوشته اند که اگر زنی هنگام رگل جوشانده برگ و میوه تمشک بنوشد در آن ماه از آبستن شدن معاف خواهد بود.

گل تمشک نیز اسهال را بند می آورد و ضماد برگ تمشک بر روی دکمه بواسیر خونی نافع است.

میوه ی تمشک قابض ترین اعضای تمشک است، نوشیدن جوشانده ی ریشه تمشک علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد می کند.

ضماد برگ تمشک ورم ها را فرو می نشاند و کورک و دمل را باز می کند. و مانع زیادشدن زخم های خوره ای است.

مالیدن عصاره میوه ی تمشک جهت زخم های آبدار و چرکی نافع بوده، آنها را خشک می کند و گل تمشک نیز همین خاصیت را دارد.

ضماد برگ و ساقه های نازک تمشک جهت درد بیخ ران و کوفتگی پا که در اثر ورزش و راه پیمایی عارض شود نافع است.

پخته برگ و میوه تمشک مو را سیاه می کند و خضاب خوبی است و مداومت در استفاده از آن، مانع سفید شدن مو می باشد و این خاصیت به علت داشتن فلز تمشک گنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهی موی بدن انسان می باشد.

میوه تمشک پادزهر سموم حیوانی است و مخصوصاً ضد سم مارماهی شاخ دار است. مقدار خوراک عصاره و گل تمشک ۹ مثقال است!
شایان ذکر است جنشواره بزرگ تمشک در نکا در تاریخهای سی و یکم خرداد و یک و دوم تیر ماه سال جاری همراه با برنامه های شاد و متنوع با هدف معرفی توامندیهای شهرستان و صنایع دستی آشپزی بازیهای بومی محلی در شهرک شهید عباسپور این شهرستان برگزار می گردد.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *